blic zena

Thursday, July 15, 2010

Šta o vama otkriva vaš omiljeni sladoled?


Koji sladoled odabrati nije samo pitanje ukusa.Izbor ove letnje poslastice govori mnogo o vama.Odaberite vas omiljeni ukus i pogledajte sta vam pokazuje .

ČOKOLADA

Ljubitelji čokolade su povučene osobe kojima je cilj da kroz život idu lakšim putem. Umeju pažljivo da slušaju, pa im ne manjka prijatelja koji žele da čuju njihov dragoceni savet kad su pred problemom. Oni mnogo više od poklonika vanile i jagode cene umetnost, rok muziku, a posebno uživaju u filmovima i gledanju televizije.
P.s. Ovo vam potvrdjujem iz iskustva








JAGODA
Ljubitelji jagode su pomalo stidljivi i veoma lojalni, što se oseća i na njihovom radnom mestu. Posao shvataju ozbiljno − važe za posvećene radnike. Takođe su ambiciozni, postavljaju visoke standarde i važan im je zdrav odnos sa kolegama. Slobodno vreme koriste za surfovanje internetom, druženje na „Facebooku“ ili slušanje R&B muzike.












VANILA
Oni za koje nema drugog sladoleda osim vanile ne plaše se izazova i rizika, posebno na radnom mestu. Ljubitelji su svega što podrazumeva klasika, bilo da je reč o muzici, istorijskim emisijama ili dokumentarnim filmovima. Uživaoci u vanili se češće od drugih ipak odlučuju za klasičan ukus sladoleda pred bogatom ponudom novih aroma u supermarketu.

Idealan muškarac

Pitanje koje muci svaku osobu neznijeg pola jesto kako naci idealnog muskarca , ako on zaista postoji.

Lista napravljena u 22. godini:

1. Zgodan

2. Šarmantan

3. Finansiski obezbeđen

4. Domišljat

5. U dobroj fizičkoj formi

6. Obučen sa stilom

7. Poseduje istančan ukus za finoću

8. Pažljivo sluša sve šta govorim

9. Pun domišljatih iznenađenja

10. Maštovit i romantičan ljubavnik

Lista napravljena u 32. godini:

1. Zgodan (poželjno je da ima kosu na glavi)

2. Otvara vrata na kolima, pomera stolicu u restoranu

3. Ima dovoljno para za izlaske i večere u restoranima

4. Smeje se mojim šalama

5. Bez primedbi nosi kese sa namirnicama kao i kofere

6. Poseduje bar jednu kravatu

7. Više sluša nego što govori

8. Ume da ceni kulinarske sposobnosti

9. Pamti rođendane i godišnjice

10. Romantičnim gestom iznenadi me bar jednom nedeljno

Lista napravljena u 42. godini:

1. Ne previše ružan (malo ćelav OK)

2. Vozi tek kad uđem u auto

3. Ima stalni posao

4. Klima glavom dok govorim

5. Fizički je sposoban da pomera nameštaj po stanu

6. Nosi majicu koja prikriva stomak

7. Ume da kupi dobro vino

8. Pravilno koristi dasku u toaletu

9. Briaj se vikendom

10. Primećuje moj smisao za humor

Lista napravljena u 52. godini:

1. Uređuje dlačice u nosu i ušima

2. Ne zeva i ne češe se u javnosti

3. Ne traži novac na zajam isuviše često

4. Ne prepričava isti vic mnogo puta

5. Nosi čarape u paru i čisto donje rublje

6. Fizički je spreman da siđe sa kauča kad zatreba

7. Voli gotova jela

8. Zapamtio je kako se zovem

9. Brija se povremeno vikendom

10. Ne drema dok govorim

Lista napravljena u 62. godini:

1. Ne plaši malu decu

2. Zapamtio je gde je toalet

3. Ne treba mnogo novca za izdržavanje

4. Seća se čemu se smeje

5. Može da stoji samostalno

6. Uglavnom je kompletno odeven

7. Voli mekanu hranu

8. Zna gde ostavlja zube

9. Hrče malo i to samo kad spava

10. Ne isključuje slušni aparat kad sam ja u sobi

Nega lica u 20+, 30+ …


Koža je podložna prirodnom procesu starenja koje se kod nekih uoči ranije, a kod nekih kasnije, u zavisnosti od niza unutrašnjih i spoljašnih faktora, ali i od genetike. Na neke od faktora ne možete uticati, ali dejstvo nekih faktora možete sprečiti ili barem ublažiti.Kako bismo odložili proces starenja, nastanak i vidljivost bora, kožu lica treba početi negovati još dok nema znakova starenja i bora. Nega kože lica u različitim starosnim dobima ima svoje zakonitosti kojih se treba pridržavati ukoliko želite da zadržite svež i mladalčki izgled što duže.

Nega lica u 20+

U ovom dobu trebalo bi da ste se već oslobodili akni i bubuljica. Pošto je vaša koža mlada za svakodnevnu negu koristite lagane kreme za hidrataciju ili moisturizer-e koji imaju zaštitni faktor SPF15. Naime, najnovija istraživanja su pokazala da UV zraci značajno utiču na starenje kože. Zimi koristite kreme koje imaju zaštitni faktor SPF15, a tokom letnjih meseci kreme sa faktorom SPF25. Birajte kreme koje imaju širi spektar zaštite tj. štite i od UVA (zraci koji utiču na starenje) i UVB zraka (oni koji dovode do opekotina).

Za vas je veoma važna redovna nege lica koja obuhvata čišćenje, toniranje i negu. U ovom dobru devojke često ne skidaju redovno šminku, što može dovesti do oštećenja kože i prevremenog starenja.

Ako još uvek imate akne, bubuljice ili mitisere, to može biti posledica stresa, hormonske neravnoteže ili nepravilne ishrane. Probajte da koristite neke od sredstava koja su predvidjena za negu kože sa aknama. Ukoliko je vaš problem trajan posetite dermatologa.

Nega lica u 30+

Bezobzira da li ste zaposlena, poslovna žena, mama koja juri po ceo dan ili i jedno i drugo, potrebna vam je kvalitetna nega i svakodnevna rutina koja ne oduzima previše vremena. U ovoj starosnoj dobi vaša koža gubi polako na tonusu i na elastičnosti. Odlučite se za kreme koje hrane vašu kožu. Birajte kreme prema svojoj starosnog dobi i tipu kože. Za skidanje izumrlih ćelija sa površine kože koristite sredstva koja nude microdermoabraziju koja imaja fine, prirodne granule i manje oštećuju kožu od standardnih pilinga.

Za predeo oko očiju koristite serume i antirid kreme.

Ovo je vreme kad je vaša šminka umerenija i svedenija, zato stavite naglasak na negovanom licu i savršenom tenu.









Коначно решена вечита дилема

Вечно питање, стара тајна вековима и вековима, да ли је старије јаје или кокошка коначно је добило одговор. Конкретно, научници су уверени да знају. И њихов глас је отишао за кокошку.

Дуго је претпостављено да је створено прво јаје, али сада имамо чврсте научне доказе да је то сигурно био "пилетина". Др.
Колин Фриман са Универзитета Ворвик је додао: "Протеин је раније откривен и повезан са стварањем јајета, али чак и кроз контролисано испитивање утврдили смо да контролише цео процес, преноси Дејли Мејл.


То је овокленидин протеин-17 (ОЦ-17) који делује као катализатор и убрзава појаву јајета и настанак љуске јајета.
Налози дошли од научника помоћу супер рачунара под називом Хецтор са седиштем у Единбургу. Уз помоћ Хецтора зумирали су обликовање љуске и показали да ОЦ-17 је неопходно за процес кристализације, односно раној фази формирања љуске.


Професор Џон Хардинг из Шефилд универзитета је рекао да је то важно откриће које би могло помоћи у стварању нових материјала.
Откриће је детаљно представљено у раду
Structural Control Of Crystal Nuclei By An Eggshell Protein. Сада му остаје да реши дилему Супермена и Бетмена.